Omáčky a prílohy

Kôprová omáčka

Suroviny 4 dkg masti 6 dkg hladkej múky 1 dkg cukru 1/4 l mlieka alebo 2 dl kyslej smotany voda soľ kôpor   Postup Z masti a múky  pripravíme bledú záprašku, zalejeme ju vodou a mliekom a povaríme. Nakoniec pridáme soľ, cukor, ocot a posekaný kôpor. Do zápražky môžeme pridať...

Paradajková omáčka

Suroviny 400 g rajčatového pyré 500 ml vývaru 30 g masla 30 g hladké múky 5 guliek nového korenia 3 guličky korenia jednu malú cibuľu bobkový list cukor na dochutenie soľ   Postup Cibuľu nakrájame nadrobno a pripravíme ju dozlatista na masle. Vmiešame múku a urobíme svetlú...


Vytvorte si web zdarma! Webnode